Rólunk  |   Letölthető dokumentumok

Sopron - Agyag utcai társasház

eladó lakások 69
Vissza a listához

Tervezett kialakítás leírása


Beépítés, megközelítés
A tervezett 69 lakásos társasház Sopron északkeleti szélén, Aranyhegy területén, a 84-es számú főút mellett található. 
Az épület tömegét négy tömbre tagoltuk, melyek egymáshoz képest eltolva kedvezően csökkentik az össztömeg léptékét. Az egyes tömbök egy-egy lépcsőház köré szerveződtek. A terep enyhe lejtését követve az A, B épülethez képest a C, D tömböt fél szinttel magasabban helyeztük el. Az Ív utca telek feltárásra alkalmas közterület, ebből az irányból tudjuk megközelíteni mind gyalog, mind pedig személygépkocsival, az épület fő homlokzata is erre tekint. A gépkocsik tárolása elsősorban a telken kialakított mélygarázsban illetve felszíni parkolókban biztosított. A pillérekre állított A, B tömbök alatt egy szinten, a C és D tömbök alatt két szinten helyeztük el a gépkocsi tárolókat. A parkoló szintek szintén fél szint eltolással kapcsolódnak egymáshoz, így csökkentve a megközelítéshez szükséges rámpa hosszokat. A lépcsőházak gyalogosan az Ív utcai előkertből közelíthetőek meg az elő lépcsőkön, fedett - nyitott lépcsőházakon keresztül, a parkolók felől szintén ezekbe a lépcsőházakba érkezünk. Az épületben a parkoló szintek felett négy lakószint található.
Parkolás
A szabályozásnak megfelelő 138 db parkoló helyet a következő elosztásban a telken belül biztosítjuk. Zárt teremgarázsban 32 db parkoló kerül kialakításra, ebből 8 db kisméretű parkolóhely. Az épület alatt 33db fedett-nyitott beállót illetve a felszínen 73 db nyitott beállót biztosítunk. 69 db kerékpár elhelyezése a telken belül kialakított tárolókban biztosított. Minden szint lépcsővel és lifttel egyaránt megközelíthető.
Építészeti kialakítás
Olyan lakásokat alakítottunk ki melyek használható és komfortos életteret nyújtanak akár a többgyermekes családok számára is. A telek fekvése lehetőséget teremtett arra, hogy az épület hosszanti fő homlokzatát a kisebb forgalmú Ív utca felé fordítsuk, ami csendesebb környezetet biztosít, mint a telek végén elhaladó 84. számú főút.
Az egymáshoz képest eltolt, tömbös kialakítás segítségével nagyobb szabadságot kaphatott az egyes lakások belső elrendezésének tervezése, hiszen így minden tömb négy saját homlokzattal bír, a lakások több irányba tájoltak. A központi lépcsőházakon keresztül juthatunk a lakásokba, melyek alapterületüknek megfelelően többféle belső elrendezést kaptak: A kisebb 1 szobástól, a 3 szobás közel 80 m2-esig. Fontos volt, hogy minden lakás rendelkezzen saját terasszal, használható méretű privát térrel a szabadban. A felsőbb szintek teret adtak nagyméretű tetőteraszok kialakítására is.
Szerkezetek, anyagok
Függőleges teherhordó szerkezetek: 30cm vastag LEIERPLAN 30N+F kerámia blokktégla falazat, monolit vasbeton pillérekkel statika szerint,
Válaszfalak: LEIERPLAN 10/50 N+F kerámia válaszfal lapok.
Hőszigetelések: A homlokzatokon 15cm EPS AUSTROTHERM AT-H80, lábazatokon 14cm XPS hőszigetelés készül; lépcsőházi belső falazaton 5cm kőzetgyapot, hőszigetelés készül; garázs feletti födémen 5cm EPS AUSTROTHERM AT-N100, födémek alatt 15 cm fagyapot HERAKLITH TEKTALAN HS kerül elhelyezésre.
Hangszigetelés: A kopogó hangok csökkentése érdekében a padlók rétegeit 2cm vastag EPS táblás, AUSTROTHERM AT-L2 hangszigetelő úsztató rétegre helyezzük.
Felületképzések: Általánosságban a belső vakolt felületek, illetve gipszkarton burkolatok felületképzése fehér műanyag festék lesz. Minden vizes helyiségben 2,10 m magasságig csempeburkolat lesz. Minden beépített nyílászáró (ajtók, ablakok) gyári felületképzéssel készül. Az épületen belül lévő fémszerkezetek porszórt felületképzést kapnak. Minden külsőtéri fémszerkezet tűzi horganyzott, vagy horganyzott és porszórt felületképzéssel készül.
Homlokzatok: A homlokzati hőszigetelés BAUMIT vékonyvakolati rendszerrel készül, kapart felülettel, 1,5 mm szemnagysággal, üvegszövet háló erősítéssel, műanyag beütő dűbelekkel, fehér és sötét színben. A nyílászárók felett nem éghető kőzetgyapot sávokat kell beépíteni a tűzvédelmi műszaki leírásban foglaltak szerint.
Felvonó: Az épület tervezésekor kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a mozgásban korlátozattak is lehetőséget kapjanak arra, hogy a házat gond nélkül megközelítsék. Ennek érdekében került kialakításra a személyi felvonó A tervezett felvonó típusa Schindler személyi felvonó. Teherbírása 675 kg, a szállítható személyek száma 9. Az ajtó típusa automata, központi nyitású kétlapos ajtó.
Nyílászárók: Külső: BLU-EV 82 mm vtg. műanyag szerkezetű nyílászárók, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel ( Uw min.=0,8 W/m2.) készül. Felületképzés kívül-belül fehér RAL 9010. Az ablakok kívül fehér eloxált alu párkánnyal, belül fehér műanyag könyöklővel készülnek. Bejárati ajtók: acél tokos, biztonsági ajtók, acéllemez burkolatú, hőszigetelt szárnyakkal, rozsdamentes vasalatokkal. Belső ajtók: utólag szerelt HPL felületű ajtók.
Szellőzők: Minden helyiség természetes szellőzéssel ellátott, kivéve a belső WC-k, fürdők, melyeket gépi szellőztetéssel (kör keresztmetszetű, fémszerkezetű, visszacsapó szelepes, motoros, világításkapcsolóval időzített) szellőzőkürtőkön keresztül szellőztetünk ki. A konyhai tűzhelyhez elszívó berendezés nem készül. Az épület alatt tervezett garázsban CO érzékelő kerül elhelyezésre, mely a mérgező gázok határszintet meghaladó koncentrációja esetén automatikusan indítja a garázsba tervezett CO elszívó, szellőztető berendezést.
Burkolatok: Hidegburkolatok: 8-10 mm vastag greslap burkolatok ragasztva, falon kerámiaburkolat ragasztva. Meleg burkolatok: 7 mm vastag lamináltparketta, habfólia alátéten Az erkélyek, loggiák, teraszok burkolata műanyag WPC (wood plastic composit) lapokból készül. A vizes helyiségekben és a lépcsőknél a padlóburkolatok csúszásmentes kerámiával készülnek. A közlekedők burkolata szintén kerámia, de fokozottan kopásálló kivitelben. A kerámia burkolatok ragasztott kivitelben készülnek. Az épület előtti főbejárati elő lépcső, valamint az épület melletti külső lépcső beton térkő burkolattal készül
Zajcsillapító falazat: LEIERTHERM 25/30 AKU falazat, vízszintes és függőleges habarcsréteg 12mm vastag mész-cement habarcs, két oldalon 12mm vastag mész-cement vakolattal.
Vízellátás: A vizes berendezések akril kád, félporcelán szaniterkerámia mosdó, kézmosó, WC berendezések. Csaptelepek egykaros kerámiabetétes keverő csaptelepek. Konyhákban mosogató és mosogatógép számára közös kiállás készül. Lakásonként egyéni mellékvízmérő kerül elhelyezésre, külön a hideg víz számára. A meleg vizet a lakásokban elhelyezett energiatakarékos turbó kombi kondenzációs gázkazán szolgáltatja. A hideg-meleg vízellátás csővezeték hálózat anyaga 5 rétegű műanyagcső, aljzatban és falban vezetve.
Központi fűtés: Párhuzamos csövezésű, alsó elosztású radiátoros zárt fűtési rendszer készül. A hő termelő a lakásokban elhelyezett energiatakarékos turbó kombi kondenzációs gázkazán. A hő leadók acéllemez lapradiátorok, termosztatikus működtetésű radiátorszelepekkel, a fürdőszobában törölközőszárítós radiátor kerül elhelyezésre. A fűtési rendszer vezérlését a nappaliban elhelyezett helyiség termosztát végzi. A garázsok és a közös használatú terek és helyiségek nem fűtöttek.
Belső villamos hálózat: A lakások kétfázisú csatlakozással (220 V) és áram-védőkapcsolós biztosítással rendelkeznek, 3. fázis (380V) nincsen bekötve. A kiemelt fogyasztóknak (kazán, sütő stb.) külön áramköröket biztosítunk. A lakásokban megfelelő számú süllyesztett kivitelű dugaszolóaljzatokat helyezünk el. A konyhában az előkészítés elektromos főzőlap és tűzhely számára készül. Gáztűzhely előkészítés nincsen.
Gyengeáramú hálózatok: A kábel tv kialakítása csillagpontos rendszerű, szobánként egy csatlakozási hellyel. A telefon csatlakozás kialakítása szobánként egy csatlakozási hellyel történik. A kaputelefon rendszer kiépítése lakásonként egy készülékkel, elektromos kapunyitási lehetőséggel, a bejárati ajtónál csengővel.
Kerítések: A hátsó és oldalsó telekhatáron drótfonatos táblás kerítés készül. Az elkerülő út oldalon tömör hang gátló fal készül.

A kivitelezésnek nem tárgya:
Konyhabútor, konyhai fali csempe, beépített szekrény, fürdőszobai szekrény, árnyékolástechnika, tűzhely, konyhai csaptelepek ill. lámpatestek
 

További információkért keresse értékesítő kollégánkat!

Novák József

+36 20 9704736

novak.jozsef@gerencserbroker.hu

Sopron - Agyag utcai társasház

Keresse munkatársunkat

Novák József

Novák József

Ingatlanközvetítő
Győr-Moson-Sopron megye

Tel.: +36 20 970-4736
E-mail küldése

Gyors hitelkalkulátor*

Hitelösszeg

A csúszka állításával, vagy az összeg beírásával adja meg, mekkora hitelt szeretne igényelni.

30 M 1 M

Futamidő

A csúszka állításával, vagy a futamidő beírásával adja meg, mennyi időre szeretné felvenni a hitelt.

30 év 2 év

Törlesztőrészlet havi összege 188.278 Ft

* Pénzügyi szolgáltatás közvetítését a Gerencsér és Társa Kft. végzi, a pénzügyi intézmények (bankok) megbízásából többes ügynökként. Jelen hirdetés az érintett szolgáltatások/termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül. A kölcsön igénybevételének részletes feltételeit és kondícióit a pénzügyi intézmények mindenkor hatályos Kamat- és díjtáblázata, illetve a megkötendő kölcsönszerződés tartalmazzák. Az ajánlatban szereplő kalkuláció csak a figyelemfelkeltést szolgálja, a végleges törlesztő részlet, THM, hitelösszeg, a hitelképesség függvényében változik. Ez a hirdetés nem minősül ajánlattételnek.

Letölthető dokumentumok

Kapcsolódó szolgáltatásaink

Ingatlancélú kölcsönünket azon ügyfeleknek ajánljuk, akik új, vagy használt ingatlan vásárlása előtt állnak! Többféle konstrukció közül választhat, igényeinek megfelelően, akár állami támogatással.

Az energetikai tanúsítvány elkészítését törvény írja elő, ingatlanok eladásánál vagy 1 éven túli bérbeadásánál. A tanúsítvány 10 évig használható fel, amennyiben az épület tulajdonságaiban nem történik változás, illetve a jogszabályi háttér sem változik. Az adásvételi szerződés elengedhetetlen részét képzi az energetikai tanúsítvány! Az energetikai tanúsítvány 1-5 nap alatt készül el.

Mi az energiatanúsítvány kiállításának a menete?

-Helyszíni felmérés 1-2 óra

-Energetikai számítás

-Tanúsítvány kiállítása.

Eladná ingatlanát, de nem tudja mennyiért? 

Kétféle eladót különböztetünk meg az ingatlanpiacon:

1. Aki kigondol egy árat és elkezdi hirdetni, talán lesz rá egy vevő, aki megveszi. Ez a sikeres eladást teljes mértékben meggátolja. Az a tapasztalat, ha valaki drágán árulja az ingatlanát, még csak érdeklődés sem lesz rá. Vajon mit gondolhat a vevő?

2. Az a tulajdonos, aki valóban komolyan gondolja az eladást belátható időn belül, de nem tudja, hogy mennyit is ér az ingatlana valójában. Itt előfordulhat, hogy alul árazza az ingatlant és napokon belül eladja, persze hatalmas veszteséggel. 

Ön melyik csoportba tartozik? Vállalkozásunk szakemberei irányt mutatnak a piaci ár meghatározásánál és Önnek ez nem kerül pénzbe. 

Amennyiben kiválasztotta az ingatlan és nem tudja hogyan tovább, akkor ügyvédi hátterünk segítségével elintézzük az ingatlan adásvétel folyamatát

Az adásvételi szerződés előkészítéséhez az ügylettel kapcsolatos kérdéseket tisztázni kell a szakemberrel, melyhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

kérdése van? Jelezze, visszahívjuk!

Kérjük, minden mezőt töltsön ki. Kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot

Ügyfeleink mondták

„Szeretném nagyon megköszönni a gyors, korrekt munkát, emberséget és a sok segítséget, hogy ilyen gyorsan eladták a házat. Mindenkinek csak ajánlani fogom! További sok sikert kívánok!”

Varga Attila

„Gyorsan és precízen történt az ügyintézés, a hölgy nagyon kedves volt, köszönöm a segítséget.”

Telefonos jelzés

„Teljeskörű, rugalmas kiszolgálásban részesültem, köszönöm a segítségüket!”

Kovács István

„Közvetlen, figyelmes embereket ismertem meg, akik naprakészek abban amivel foglalkoznak.”

Horváth Amália

Pénzügyi partnereink

Budapest Bank
Takarék Kereskedelmi Bank
K&H Bank
OTP Bank
Sberbank
Aegon
Design: hegedusadrian.hu | Code: mediadyn.hu Gerencsér és Társa Kft.|©2015|Email: info@gerencserbroker.hu
Design: hegedusadrian.hu | Code: mediadyn.hu Gerencsér és Társa Kft.|© 2015
Email: info@gerencserbroker.hu